top of page
Arabesk_201809_006.jpg

Marc Van den Borre vervolmaakte zich na zijn studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent tijdens verschillende masterclasses in binnen- en buitenland. Sinds september 1998 is hij dirigent van het vocaal damesensemble Arabesk.

 

In 1999 verkreeg Marc het getuigschrift ‘Master in the Art’ na studie ‘Create an original opera with children’ aan de universiteit van Leeds en de Metropolitan Opera in New York. Meer dan 10 jaar was hij organist-titularis te Denderleeuw en werkte daar mee aan de uitbouw van de orgelcyclus op het historisch orgel.

 

Hij werkte daarnaast voor verschillende organisaties zoals de Koninklijke Muntschouwburg en de Philharmonie. Hij schreef kindermusicals en geeft workshops stemvorming. In 2003 verscheen een pedagogisch handboek dat hij schreef voor de hogescholen in samenwerking met Musica rond creatief musiceren en improvisatie. Marc was ook dirigent van het parochiaal koor Jan Ockeghem en het koor Canticum Novum uit Ninove.

 

Met het Jeugdkoor Zarasthro uit Gent verzorgde hij verschillende concerten in binnen- en buitenland. Met het jeugdkoor Innamorati di Musica nam Marc verschillende malen deel aan het Europees Muziekfestival te Neerpelt en was te gast in Estland, Duitsland en Frankrijk tijdens de zingweek ‘Europa Cantat’.

 

Met het koor Vox Amicorum en orkest Musica Profundis (Antwerpen) wordt hij regelmatig uitgenodigd in binnen- en buitenland. Hij is ook lid van de raad van bestuur van ‘Koor en Stem’ en werkt mee aan verschillende projecten om de koorwerking in Vlaanderen uit te bouwen. Regelmatig wordt Marc gevraagd als koorcoach. Sinds 2010 was hij directeur van de kunstacademie Geraardsbergen. Sinds 2021 is hij directeur van het Lemmensinstituut-KSO in Leuven.

bottom of page