Dameskoor Arabesk werd opgericht in 1994 en brengt vooral werk gecomponeerd voor vrouwenstem.
Sinds 1998 staat het koor onder de vakkundige leiding van Marc Van den Borre. Met hem behaalde het koor haar beste niveau.
Arabesk repeteert wekelijks aan een uitgebreid repertoire en organiseert jaarlijks tweetal concerten in eigen beheer. Daarvoor werkt het koor vaak samen met andere koren, gepassioneerde muzikanten, orkesten en solisten. Zo voerde Arabesk het Requiem van Fauré uit. Stabat Mater van Pergolesi bracht Arabesk samen met solisten Annelies Van Hijfte en Kim Meyns en instrumentaal ensemble Musica Profundis. Aan de muziek van Joseph Ryelandt wijdde het koor in 2015 een heuse concertreeks in Gent, Kortrijk en Lier. Ook werk van Jef Tinel en 3 liederen op tekst van Rilke in een compositie van Stefaan Vanheertum passeerden de revue. In 2017 legde Arabesk zich toe op het Gloria en Magnificat van Vivaldi. Het najaar van 2017 stond in het teken van A Ceremony of Carols van Benjamin Britten. November 2018 focuste op het werk van Ola Gjeilo, Patrick Hawes en Eric Whitacre. Muziek die garant staat voor een hartverwarmende ervaring. Ook in 2019 zit dameskoor Arabesk niet stil. In maart stond het driekorenproject Pluk de dag! garant voor een interessante koorontmoeting met Cantilena Kluizen en Papillon uit Evergem en in het najaar passeerden 3 liederen op tekst van Rilke in een compositie van Stefaan Vanheertum de revue. Deze zijn ondertussen op CD opgenomen.
Het koor neemt vaak deel aan wedstrijden. In 2005 haalde Arabesk immers de finale van Koor van het Jaar.
Tussendoor won het koor op de Internationale koorwedstrijd van Vlaanderen - Maasmechelen de derde prijs voor gelijkstemmige koren én de prijs voor het beste Vlaamse koor. Arabesk deelde verder de derde plaats met Arc Sonore tijdens de finale van de Lieven Duvoselwedstrijd te Sint-Martens-Latem. In 2013 bevestigde het koor zijn graad van ‘uitmuntendheid’ op de Provinciale Koorzangtornooien. Arabesk werd in 2014 geselecteerd voor het befaamde koorfestival Florilège in het Franse Tours.
Op 29 oktober 2023 nam Arabesk met 20 andere koren deel aan het Koor&Stemfestival in Puurs.
Het koor was geregeld te horen in artiestenmissen: in de Sint-Goedele Kathedraal in Brussel, de Sint-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen, de Heilig Hartkerk Mariakerke en de Sint-Elisabethkerk in Gent.
Arabesk denkt graag out of the box en werkte zo ondermeer mee aan de NTG-productie ‘Kamp Jezus, verhef jezelf’. Naar aanleiding van de duistere Verdi-opera ‘La Forza del Destino’ nam Arabesk deel aan Destiny Day, een project van de Vlaamse Opera.
Ook grootse projecten vormen voor Arabesk een uitdaging. In 2014 participeerden ze samen met 30 koren uit binnen- en buitenland aan ‘1000 Voices for Peace’, een prestigieus project over de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Hierop volgde een concert in de Sint-Niklaaskerk in Gent bij de herdenking van de Treaty of Ghent. Ook de deelname aan Westival in oktober 2017 kaderde in de herdenking van de Groote Oorlog. Hiervoor werkte Arabesk samen met Con Cuore Waregem en de Amerikaanse mannenkoren Pitt Men’s Glee Club en Steel City Men’s Chorale.
Ten slotte gaat Arabesk warme initiatieven niet uit de weg. In 2017 bracht het koor A Ceremony of Carols in het teken van De Warmste Week voor Villa Omaar vzw. In het verleden ondersteunde het door concerten ook al Dertiende Ster, een vzw die projecten steunt die kinderen in Ethiopië begeleiden om een kwaliteitsvol leven uit te bouwen. In december 2022 steunde het koor De Warmste Week in het teken van kansarmoede.
​